2024. május 19. - Ivó, Milán

Kiállítás a fotóarchívumok megóvásáért

Öt európai hírügynökség ötven évet felölelő archív fotóiból nyílt kiállítás csütörtökön Rómában a Giustiniani Palotában, az olasz szenátus belvárosi épületében.
2007. május 4. péntek 12:04 - Hírextra
A tárlaton, amelyet Boris Biancheri, az ANSA elnöke Linda Lanzillottával, a tartományi- és önkormányzati ügyek miniszterével együtt nyitott meg, zömmel a 40-es, 50-es és 60-as évek képeit állították ki. A megnyitón, amelyen megjelent Franco Marini, az olasz szenátus elnöke is, az MTI-t Szántó András, a hírügynökség általános, szakmai alelnöke képviselte.

A SHPAENA projekt 2004-ben indult el az EU Kultúra 2000 nevű programjának keretében, azzal a céllal, hogy egyrészt uniós forrásokból, másfelől a résztvevők önerejéből minél több, veszélynek kitett történelmi értékű hírfotót óvjanak meg digitalizálással.

A Magyar Távirati Iroda e projekt keretében 16-19 ezer fotó digitális feldolgozását vállalta.

A projekt koordinátori szerepét az Európai Bizottság az olasz ANSA hírügynökségre osztotta, ezért Rómában nyílt meg a közös programban feldolgozott képekből összeállított tárlat.

Az összeállítás ez év nyarán és őszén a többi részt vevő ország fővárosában is látható lesz - Budapesten június második felében nyílik meg a kiállítás.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását