2024. április 29. - Péter

Dübörögve száguld a New York-i tőzsde

A New York-i tőzsde DJIA mutatója a kereskedés során újabb történelmi rekordot ért el, de ezt a magasságát a nap végére nem tudta tartani. Mindazonáltal 13120 ponton, 0,1 százalék emelkedéssel zárt.
2007. április 28. szombat 10:12 - Hírextra
A Nasdaq piac composite mutatója 2557 ponton volt a kereskedés végén, azaz 3 pontot tudott csütörtökhöz képest erősödni. Csütörtökön és szerdán is erősödéssel zárt a Wall Street, a tőzsde DJIA mutatója a hét során összesen 6,2 százalékkal emelkedett.

A Wall Street kiheverte nagyobb mértékű esését a kereskedés elején, amit a kiábrándító negyedéves amerikai GDP-adat okozott és három órával a kereskedés zárása előtt a New York-i tőzsde vezető részvényindexe 0,1 százalékos, 13 pontos nyereségben állt, bár valamivel a megelőző órában elért szintje alatt.

A Nasdaq piac leképezte a tőzsdét, többször határozottan változtatta irányát, a pozitív tartományból a negatívba esett, de három órával zárás előtt egy pontnyi nyereséget jelzett.

Az ingadozás oka a gyenge GDP-adat mellett egy sor kedvező vállalati hír, eredmény, például a Microsofté. A jelentősebb drágulást elért blue chipek között volt a General Electric részvénye is.

Elemzők szerint is az amerikai gazdaság lassulását csak egy idő után jelzi majd a vállalati eredmények tendenciózus romlása, addig a befektetők inkább vásárolják a jó cégrészvényeket. A gyenge dollár iránymutató: az exportban erősen érdekelt amerikai vállalatoknak kedvező ez az árfolyami állapot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását