2024. május 2. - Zsigmond

Kacifántos karriert futott be Gyurcsány főtanácsadója

Májustól Szécsi Gábor, Kecskemét korábbi fideszes polgármestere, majd szabad demokrata önkormányzati képviselője Gyurcsány Ferenc miniszterelnök egyik főtanácsadójaként fog dolgozni, ezért lemond önkormányzati képviselői mandátumáról.
2007. április 27. péntek 19:54 - Hírextra
Ezt Szécsi Gábor újságírói kérdésre mondta pénteken Kecskeméten, az SZDSZ helyi szervezetének sajtótájékoztatóján. Májustól miniszterelnöki főtanácsadóként fogok dolgozni a kormányfő mellett; ez akkor válik hivatalossá, amikor a kabinet is bejelenti a hírt - mondta Szécsi Gábor, az SZDSZ önkormányzati képviselője, akit a helyi szervezet csütörtöki, tisztújító ülésén ügyvivőnek is megválasztottak.

A politikus a 2006-os országgyűlési választáson az SZDSZ-MSZP képviselőjelöltjeként indult, majd az önkormányzati választáson már a két párt közös polgármester-jelöltje volt,, "Az én hírközlésem nem hivatalos tájékoztatás" - hangsúlyozta a politikus.

A sajtótájékoztatón Márton Zoltán, aki szintén önkormányzati képviselő Kecskeméten, elmondta, hogy várhatóan ő is kormányzati megbízatást kap, ezért valószínűleg szintén le kell mondania mandátumáról.

Szécsi Gábort a Fidesz jelöltjeként 1998-ban választották meg Kecskemét polgármesterévé, majd 2002-ben nagy fölénnyel újraválasztották. A Fidesz helyi szervezete 2004-ben bejelentette, hogy megvonja a bizalmat Szécsi Gábortól, és nem indítja polgármester-jelöltként a következő választáson. Szécsi Gábor ezután kilépett a Fidesz szervezetéből. A 2006-os önkormányzati választáson az SZDSZ-MSZP közös jelöltjeként indult a polgármesteri tisztségért, de jelentős vereséget szenvedett Zombor Gábortól, a Fidesz jelenlegi polgármesterétől. Listán azonban képviselői mandátumot szerzett, és az SZDSZ ellenzékben lévő frakciójában tevékenykedett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását