2024. május 17. - Paszkál

Már megint baj van az úttörőkkel

Újabb botrányt sejt a Fidesz a közpénzek felhasználásával kapcsolatban. Lapinformációk szerint a szocialisták pártigazgatója a csillebérci ügy miatt hírhedté vált Rácz Péterrel karöltve hozott létre egy alapítványt, amely az ifjúsági célú állami forrásoka
2007. április 20. péntek 20:37 - Hírextra
A Fidesz aggályosnak véli, hogy az alapítvány vezetőit rögtön fogadta a miniszterelnök, ezért most Kiss Péter szociális minisztertől várnak választ arra, hogy mi hangzott el a megbeszélésen, illetve milyen célt szolgált a találkozó.A Fidesz a Magyar Nemzet pénteki cikkére alapozza állításait. A lap információi szerint a Színtér Alapítványt a hűtlen kezelés miatt jogerősen másfél évi felfüggesztett börtönre ítélt Rácz Péter és élettársa, Butor Klára - az MSZP pártigazgatója - hozta létre az ifjúsági támogatások megszerzése érdekében, a volt Magyar Úttörőszövetség több vezetőjével együtt. A lap szerint a témában két hete szűk körű megbeszélést tartottak az MSZP Vérmező utcai irodájában Gyurcsány Ferenc, illetve több magas rangú szocialista politikus részvételével.

A fidesz szerint "meglehetősen furcsa", hogy egy frissen létrejött alapítványt azonnal fogad a kormányfő. Elképzelhető, hogy az elmúlt hetek korrupció-gyanús ügyei után bebizonyosodik, hogy az új arisztokrácia úttörőinek is a közpénzekre fáj a foguk - mondta Ágh Péter fideszes képviselő pénteki sajtótájékoztatóján a Vérmező utcai épület előtt. Az ellenzék Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszterhez fordult az ügyben, és nemcsak a találkozó témáját szeretnék tudni, hanem azt is, milyen szerepet szán a kormányzat Rácz Péternek az ifjúságpolitika területén - tette hozzá.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását