2023. december 2. - Melinda, Vivien

Gyurcsány: a mezőgazdaság megérett a változásokra

Az unió a verseny terepe, a harc a piacokért folyik és ennek feltételei 2013 után lényegesen megváltoznak majd - hívta fel a figyelmet Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a mezőgazdaság helyzetének várható változására pénteken Budapesten a Mezőgazdasági Szöve
2007. április 20. péntek 17:34 - Hírextra
A miniszterelnök szerint a nemzeti érdekek természetes módón jelennek meg a verseny terepén, ám Magyarország érdekeit határozottan védeni kell ebben. Gyurcsány Ferenc sikernek könyvelte el, hogy Magyarországnak sikerült az uniós támogatási források 47 százalékát a mezőgazdasági technológia fejlesztésre kijelöltetni.

A miniszterelnök határozottan kiállt a magyar mezőgazdaság depolitizálása mellett. Nem elfogadható, hogy gazdasági tevékenységükben a szövetkezeteket hátrány sújtsa - jelentette ki.

Beszélt arról is, hogy a földkérdést nyugodt párbeszéddel vitával kell megoldani, mivel Magyarországon a földtulajdon kérdése évszázadok óta érzelmi alapú. Leszögezte ugyanakkor azt is, hogy Magyarország és benne a mezőgazdaság is megérett a változásokra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását