2024. április 25. - Márk

Szexben jók vagyunk, de elégedetlenek

Egy nemzetközi felmérés szerint Magyarországon a felnőttek 70 százaléka éri el az orgazmust szeretkezés közben. Ezzel számos nemzetet megelőzünk, az érték ugyanis világszinten 48 százalék. Igaz, ennek ellenére az embereknek kevesebb, mint a fele elégedett
2007. április 18. szerda 18:09 - Hírextra
A Durex felmérése szerint a magyar férfiak 87 százaléka jut el az orgazmusig, a nőknek azonban csak az 53 százaléka mondhatja ezt el magáról. Ennek ellenére a gyengébbik nem képviselői között több olyan találunk, akik elégedettek a szexuális életükkel. 51 százalékuk nyilatkozott pozitívan, míg a férfiaknál csak a megkérdezettek 46,5 százaléka.

Az eredmények szerint az emberek ugyanis nem csak fizikailag vágynak a pozitív élményekre az ágyban. A többség szerint az aktusnak érzelmileg is sokat kell nyújtania. Nem elég tehát az, ha a párok hetente kétszer szeretkeznek, az együttléteknek tartalmasnak is kell lenniük.

A magyarok egyébként évente átlagosan 112 alkalommal szeretkeznek, és úgy tartják, hogy a boldog szexuális együttlét egyik kulcseleme a kölcsönös tisztelet.

Az emberek fele a kísérletezést is fontosnak tartja a szexben. Az elégedettség növelése érdekében ők még segédeszközöket is alkalmaznának. A szerepjátékokat a felmérés szerint a magyarok 30 százaléka próbálná ki, masszázst 28 százalék alkalmazna a siker érdekében, az anális szexet az emberek harmada, a telefonszexet pedig a 15 százaléka.

A magyarok 58 százaléka azonban úgy gondolja, hogy jobb lenne a szexuális élete, ha kevesebb stressz érné az életben. A férfiak negyede több kommunikációt és intimitást vinne az együttlétekbe, a nők harmada pedig szívesen ledobná a gátlásait az ágyban.

A több mint 26 ezer ember megkérdezésével, 26 országra kiterjedő felmérés szerint Magyarországon az elégedettségi adatok elmaradnak a többi országban tapasztalttól. Valószínűleg a túlterheltség és a teljesítménykényszer miatt van az, hogy a magyarok nem fordítanak egymásra kellő figyelmet az ágyban.

A legelégedettebbek a nigériaiak, ahol a megkérdezettek 67 százaléka gondolja úgy, hogy tökéletes a szexuális élete. A második helyen Mexikó áll, ahol 63 százalék nyilatkozott ugyanígy. A legrosszabb eredményre azonban Japánban jutottak a felmérés készítői, ott csak 15 százalék volt elégedett a szexuális életével.

A leggyakrabban a trópusi és mediterrán országok lakói élnek szexuális életet. Görögországban évente átlagosan 164 alkalommal, Brazíliában 143 alkalommal. A világátlag 103, amellyel messze elmaradnak a japánok az évi 48-cal, de még az egyesült államokbeliek is, az évi 85-tel.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását