2024. május 7. - Gizella

Paksot megcsapta a sztrájk szele

A Paksi Atomerőműben működő szakszervezetek keddi közös testületi ülésükön kollektív munkaügyi vitát jelentettek be, mivel a bértárgyalások meghiúsultak.
2007. április 18. szerda 10:34 - Hírextra
A munkaügyi konfliktust a négy szakszervezet a társaság vezérigazgatójához írt levelében jelentette be, ebben emlékeztetnek arra, hogy amennyiben az egyeztető tárgyalás hét napon belül nem vezet eredményre a szakszervezetek számára követeléseik érvényesítése érdekében megnyílik a sztrájk lehetősége. A bértárgyalások 2007. március 22-én kezdődtek el a PA Zrt.-nél, összesen hét alkalommal egyeztettek.

Az április 16-án megtartott 7. tárgyalási fordulón a munkáltató közölte, hogy álláspontja szerint a 2007. évi bértárgyalások meghiúsultak, és úgy döntött, hogy javaslatot tesz a munkavállalók számára alapbérük, illetve fix pótlékuk fejlesztésére. Ezzel a szakszervezeti oldal szerint súlyosan sérti a szociális párbeszéd elveit.

A kollektív munkaügyi vitában a szakszervezetek egyeztető tárgyalást kezdeményeznek a teljes munkaidős munkavállalói állomány bértömeg mértékéről, a 2007-re tervezett statisztikai állományi létszámról. Emellett a teljes munkaidős munkavállalók bruttó-átlagkereset növekedés mértékéről, a bérfejlesztés szempontjából figyelembe veendő inflációs értékről, illetve annak korrekciójáról, az alapbérfejlesztés mértékéről kívánnak tárgyalni egyebek között.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását