2024. április 29. - Péter

EURO-2012: Gyárfás Tamás sírva fakadt

Gyárfás Tamás, a magyar-horvát kandidálást előkészítő magyar szervezőbizottság vezetője a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság helyszínének bejelentését követően nyilatkozat közben elsírta magát és távozott.
2007. április 18. szerda 22:46 - Hírextra
"A legjobb nyert, mert mindig a legjobb győz" - mondta. "A magunk részéről úgy érzem, amit lehetett, azt megtettük a győzelemért, a prezentáción mindenki a maximumot nyújtotta." Amikor megkérdezték tőle, hogy nem fájóbb-e Lengyelországtól és Ukrajnától vereséget szenvedni, mint Olaszországtól, Gyárfás elsírta magát és kirohant a teremből.

"A sportban a vereség is benne van" - mondta az MTI-nek Elbert Gábor, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium sportszakállamtitkára. "Carl Lewis mondta mindig, a győzelemnél sokkal fontosabb, hogy az ember biztos legyen benne, kihozta magából a maximumot, mindent megtett a sikerért. Ha ez megtörtént, akkor nem kell szégyenkezni, a jobbtól bármikor ki lehet kapni, függetlenül attól, hogy természetesen nagyon fáj a vereség."

Elbert szerint korai arról beszélni, hogy érdemes-e megpályázni a 2016-kontinensbajnokságot. "Rengeteg más világversenyre pályázunk, illetve készülünk, rendezünk triatlon világbajnokságot, kézilabda vb-t, pályázunk a jégkorong vb-re, alapos elemzés után szabad csak arról dönteni, hogy kandidálunk-e újra labdarúgó Eb-rendezésre."

Kisteleki István, a magyar szövetség elnöke úgy vélte, lehetett volna jobb pályázati anyagot is készíteni. "Ha nem nyerünk, az azt jelenti, hogy nem voltunk elég jók, tehát lehetett volna jobb anyagot is készíteni" - mondta a távirati irodának. "Természetesen borzasztóan csalódott vagyok. Nem tudom, de most nem is kell még megmondani, hogy pályázunk-e a 2016-os Eb-re. Sok szempontot figyelembe kell venni a döntés meghozatalánál, azt is mérlegelni kell, hogy mekkora lehet az esélyünk egy lengyel-ukrán közös Eb után."

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását