2024. április 29. - Péter

Siófok spórol

Visszavette helyi közvilágítási hálózatának kezelését Siófok. A helyi szolgáltató helyett ezentúl a város tulajdonában lévő kft. végzi az üzemeltetési feladatokat. A társaság ügyvezetője szerint a lépéssel körülbelül húszmillió forintot spórol évente a vá
2007. április 17. kedd 11:13 - Hírextra
Török Péter hozzátette, nem Siófok az első, amely közvilágítási szerződést bont az E.ON Dédásszal, ám az üdülőváros az első település, ahol a világítórendszer karbantartását is a városi tulajdonú társaság végzi.

Balázs Árpád polgármester szerint voltaképpen nem történik más, mint hogy a lakossági adóbevételekből kiépített közvilágítást - amit annak idején egy törvényi rendelkezés alapján kellett átadni működtetésre az áramszolgáltatónak - a város visszaveszi. Ezenfelül az energiapiac nyitását szabályozó jogszabály szerint a város azt is eldöntheti, hogy honnan szerzi be a közvilágításhoz szükséges áramot. Az új szolgáltatót közbeszerzési eljáráson választják majd ki - írja a Magyar Nemzet.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását