2024. május 18. - Erik, Alexandra

Az MSZP nem akarja, hogy fasiszták parádézzanak Budapesten

Az MSZP-frakció meg kívánja akadályozni, hogy a közelmúltban történthez hasonlóan fasiszták "parádét" rendezhessenek Budapesten, és tenni kíván azért is, hogy ne lehessen megzavarni egy törvényesen szervezett rendezvényt. Erről Alexa György, az MSZP orszá
2007. április 17. kedd 22:47 - Hírextra
A szocialista képviselőcsoport a közeljövőben megtalálja azokat az alkotmányos eszközöket annak megakadályozására, hogy "a történelem szemétdombjára került eszmék hirdetői" Magyarországon demonstrálhassanak, és annak megelőzésére, hogy bárki sportot űzhessen érvényes törvények alapján szervezett rendezvények megzavarásából.

Emlékeztetett arra, hogy nemrégiben Budapest egyik terén fasiszták rendeztek nagygyűlést, míg néhány hete egy antifasiszta megemlékezést zavartak meg a Szabadság téren. Hozzátette: ezek az események a törvények elégtelen voltát bizonyítják.

Alexa György véleménye szerint úgy kell megvédeni a demokratikus alapjogokat, hogy a joggal való élés ne adhasson alkalmat a múlt árnyainak megjelenésére, az egész emberiségre veszélyes eszmék terjesztésére.

Az MSZP-frakció kiáll az antifasizmus eszméje mellett, és felszólít minden demokratikus erőt, hogy támogassa a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által hétfőn meghirdetett Zérótolerancia-nyilatkozatot - közölte a kormánypárti politikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

kende
2007. április 28. 17:51
Ki itt a fasiszta ? Aki jobb megélhetésért tüntet.
miss gracia
2007. április 18. 01:05
nagyon helyes,nem kell mégegyszer,elég volt 1944-be!nem szabad megengedni!
szabi
2007. április 18. 00:00
És a buzik parádéját miért engedélyezik??
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását