2024. május 17. - Paszkál

Sztrájkolnak a jegyellenőrök

Sztrájkba léptek hétfőn a belga vasúti jegyellenőrök, ezzel súlyos fennakadásokat okozva a vonatközlekedésben. A spontán akció amiatt tört ki, hogy a hétvégén négy jegyellenőrt is agresszió ért munka közben.
2007. április 16. hétfő 16:59 - Hírextra
A szakszervezetek erre a helyzetre, a biztonsági körülmények javításának szükségességére akarják felhívni a figyelmet, s a legveszélyesebb szakaszokon az ellenőrök létszámának emelését kérik. A sztrájk főként Belgium francia ajkú területein, azaz Vallóniában éreztette hatását (itt a vonatok 50-80 százalékát hétfő délelőtt törölni kellett), míg a másik országrészben, Flandriában kisebb volt a fennakadás.

Az egynaposra tervezett munkabeszüntetés néhány nemzetközi vonalat is érintett (így például Luxemburg irányába késésekkel mentek a vonatok), a Párizs-Brüsszel-London útvonalon közlekedő Eurostar-, illetve Thalis-expresszek viszont a normális menetrend szerint jártak. Ugyanakkor a vonatközlekedés bonyodalmai miatt a szokásosnál is többen kényszerültek autóba ülni, s így indulni munkába: ezért azután a Brüsszelbe vezető autópályákon nagy dugók alakultak ki.

Három nappal ezelőtt a brüsszeli repülőtér tűzoltói léptek váratlanul sztrájkba, ezzel majdnem egy teljes napra megbénítva a légikikötő forgalmát. Mindkét munkabeszüntetést a húsvéti szünet végét jelző hétvége környékére időzítették, amikor a szokásosnál jóval többen kelnek útra - ezzel is növelve a közlekedők bosszúságát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását