2024. május 3. - Tímea, Irma

A kormány keresztbe tesz a Fidesznek?

A Fidesz úgy látja, hogy a kormány alkotmányellenes módon, azzal akarja megakadályozni a vizitdíjról szóló népszavazás kiírását, hogy törvénymódosításban a költségvetés részévé teszi a díjat - mondta Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke szombati saj
2007. április 14. szombat 12:51 - Hírextra
A politikus elmondta: a kormány benyújtotta a 2007-évi költségvetési törvény módosítását, amelyben sajtóhírek szerint az is szerepel, hogy vizitdíj az egészségügyi szolgáltatók mindenkori éves költségvetésének bevételét képezi.

Mivel az Alkotmánybíróság szerint nem lehet költségvetést érintő kérdésben népszavazást tartani, így világos, hogy a kormány ezzel a módosítással akarja kivenni a lehetséges népszavazási tárgykörből a vizitdíjat és a kórházi napidíjat is - tette hozzá a Fidesz választmányi elnöke.

Kövér László szerint a módszer önmagában alkotmányellenes, de az is ellenkezik az alaptörvénnyel, hogy valamit örök időkre a költségvetés részévé tesznek. Emellett az Alkotmánybíróság tiltja, hogy a kormány vagy a parlament ellene tegyen egy népszavazási kezdeményezésnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását