2024. június 12. - Villő

Kóka még válogat

Nem várható döntés az új egészségügyi miniszter személyéről az ügyvivői testület (üt) délutáni ülésén - közölte Kóka János, az SZDSZ elnöke a Liberális Egészségügyi Tanács és a Liberális Gazdasági Tanács együttes ülése után.
2007. április 12. csütörtök 21:12 - Hírextra
"Nagyon sok lehetséges jelölttel tárgyalok, szeretném kiválasztani azt az egészségügyi miniszterjelöltet, aki elkötelezett a több-biztosítós modell megvalósítása mellett és végre tudja hajtani azokat a reformlépéseket, amelyek ma elkerülhetetlenek" - fogalmazott Kóka János. Hozzátette: a megfelelő időben megteszi személyi javaslatát, és a délutáni üt-ülésre még nem tervez jelöltet állítani.

A pártelnök találgatásnak nevezte az új egészségügyi miniszter személyére vonatkozóan a sajtóban megjelenteket. "Az ilyen találgatásoknak semmiféle alapjuk nincs" - jelentette ki.

A liberális párt több, az elmúlt napokban az MTI-nek név nélkül nyilatkozó ügyvivője Horváth Ágnest tartotta a legesélyesebbnek a nyilvánosságra került személyek közül a tárca vezetésére. A lehetséges miniszterjelöltek között a sajtóban több más név is felvetődött, köztük Repa Imre orvosprofesszoré, a Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatójáé, Mihályi Péter közgazdászé, Falus Ferenc országos tiszti főorvosé, Badacsonyi Szabolcsé, aki jelenleg a Budai Gyermekkórház ügyvezető igazgatója, Somody Imréé, a Somody Kft. ügyvezető igazgatójáé, valamint Ábrahám László szegedi műhibaperes ügyvédé.

Molnár Lajos egészségügyi miniszter április 4-én nyújtotta be lemondását Gyurcsány Ferenc kormányfőnek, aki elfogadta azt. Két nappal később bejelentették, hogy az új tárcavezető munkába állásáig gazdasági és közlekedési miniszteri hatáskörében Kóka János helyettesíti a lemondott Molnárt. Horváth Ágnes államtitkár jelenleg operatív irányítóként vezeti a minisztériumot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását