2024. május 3. - Tímea, Irma

Három hónappal meghosszabbították az afgán szolgálatot

Három hónappal meghosszabbítják az Irakban és Afganisztánban állomásozó amerikai katonák szolgálati idejét. Az amerikai elnök által már januárban beígért döntést szerdán közölte Robert Gates védelmi miniszter.
2007. április 12. csütörtök 16:14 - Hírextra
Az amerikai katonák az eddigi 12 helyett mostantól 15 hónapig teljesítenek szolgálatot Irakban és Afganisztánban. Ezt követően a katonák legalább egy évet tölthetnek otthoni támaszpontjaikon az Egyesült Államokban. A katonák illetményét a meghosszabbított szolgálat minden egyes hónapjában ezer dollárral emelik meg.

Az amerikai védelmi miniszter szerint a hosszabbításra azért volt szükség, hogy elegendő embert tudjanak biztosítani minden katonai akcióhoz. Irakban jelenleg mintegy 145 ezer amerikai katona teljesít szolgálatot.

A katonák és családtagjaik azonban - minden felmérés szerint - már ezt a mostani, egy éves szolgálatot is túl soknak tartják. Több parancsnok is úgy nyilatkozott az amerikai sajtóban, hogy nem lenne szabad fiatal katonákat ilyen sokáig egyfolytában háborús helyzetben tartani.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását