2024. április 28. - Valéria

Felújítások Fehérváron

Újabb 17 székesfehérvári panelépület felújítási költségeihez járul hozzá a kormány, így 1110 lakásban korszerűsítik a fűtési rendszert - jelentette be Warvasovszky Tihamér polgármester csütörtökön. A sajtótájéoztatón az is elhangzott, hogy 134 gyűjtőkémén
2007. április 12. csütörtök 20:02 - Hírextra
Warvasovszky Tihamér polgármester elmondta: ezzel a 17-tel együtt már 55 pályázat nyert, amivel 850,5 millió forintos állami támogatás kerül a városba. Az 55 felújítandó panelépületben összesen 3711 lakásban korszerűsítik a fűtésrendszert. Székesfehérvár tavaly 86 pályázatot adott be, ezek közül 31 épületét a jövő hónapban bírálják el. A pályázaton nyertes panelépületek a költségek egyharmadát az államtól, egyharmadát pedig a várostól kapják, a maradék egyharmad részt a lakóknak kell kifizetniük.

A város 2006-ban 134 egycsatornás gyűjtőkémény korszerűsítésére is pályázott. Az elbírálás alapján minden fehérvári épület, amely pályázott, támogatást is nyert közel 41 millió forint értékben. A kémények korszerűsítési költségeiból az állam 40 %-ot vállal, a maradék 60 %-os rész fele-fele arányban oszlik meg a város és a lakók között.
A sajtótájékoztatón Warvasovszky Tihamér kijelentette, Székesfehérvár a legsikeresebben pályázó nagyvárosok egyike és továbbra is támogatja mind a panel-, mind a kéményfelújításokat. Hozzátette: a város nem kívánja csökkenteni a felújítási költségek ráeső részét.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását