2024. május 5. - Györgyi

Az egyetemek privatizációja következik

Kivonnák a költségvetési szervekre vonatkozó szabályozás alól az állami felsőoktatási intézményeket, előkészítve privatizációjukat - értesült a lap. A Felsőoktatási és Tudományos Tanács elé szerdán terjesztették Magyar Bálint javaslatát.
2007. április 12. csütörtök 08:46 - Hírextra
Először az államháztartási, majd a felsőoktatási törvényt módosítanák - mondta a lapnak a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének elnöke. Kis Papp László hozzátette: megszűnne az oktatók közalkalmazotti jogviszonya. Szerinte az állam ki akar vonulni a felsőoktatás finanszírozásából, ezért ugyanazt teszi, mint az egészségügyben. Az intézmények maguk dönthetnének arról, hogy magáncéggé válnak-e. Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy az egyetemek mely testülete dönthet az ügyben.

A javaslatot február végén már a Felsőoktatási Kerekasztal elé terjesztették, ám azt végül Hiller István oktatási miniszter a tilatkozás hatására visszavonta.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását