2024. május 5. - Györgyi

"...adjuk tovább hitünk örömét az egész világnak"

Tiszteljük minden emberben azt a személyt, akit Isten örök életre és boldogságra hívott. Szeressük családunk, népünk és egyházunk közösségét, és adjuk tovább hitünk örömét az egész világnak - mondta Erdő Péter húsvét vasárnapi szentmiséjén Esztergomban.
2007. április 8. vasárnap 14:39 - Hírextra
"Majdnem kétezer éve őrzi az emberiség egy korahajnali esemény emlékét. ... Hívők és nem hívők újra meg újra beleütköznek a titokzatos esemény, az üres sír rejtélyének titkába. Akik Jézus szavát elfogadták, ... ők érthették meg először, hogy az üres sír a győzelem és az igazság jele: Krisztus feltámadt" - tette hozzá a bíboros a Bazilikában, amelyet megtöltött a hívők serege.

A feltámadás örömhír volt az asszonyok számára, mert rádöbbentek, ezzel Jézus egész művét és tanítását Isten maga igazolta. Egész életművén az üres sír a pecsét, a feltámadt Krisztus Isten győzelmét tanúsítja. A sír mérföldkő azon az úton, mely az örök életbe vezet - hangoztatta a bíboros.

Tárjuk ki szívünket a feltámadás örömhíre számára, lássuk meg benne a földi élet célját. Hálás örömmel fogadjuk a hírt, hogy a halálon túl a mi életünk útja is Istenhez vezet - mondta Erdő Péter bíboros.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását