2024. május 9. - Gergely

Kuncze-fanok plakátjai lepték el a várost

Az SZDSZ leköszönt elnökének munkáját méltató plakátok jelentek meg a közterületeken. Erről a Népszava című napilap ír pénteki számában.
2007. április 6. péntek 12:31 - Hírextra
Az ügy előzménye, hogy a március 30-31-i, kétnapos SZDSZ-küldöttgyűlésre időzítve Kuncze Gábort lejárató óriásplakátok jelentek meg Budapesten.

Pető Iván a küldöttgyűlésen ezt "igazi szemétségnek" nevezte. Úgy fogalmazott: szemétség emberileg megpróbálni lejáratni valakit akkor, amikor már nincs tétje. A plakátokon az "ellopott" rendszerváltást és az "ellopott" liberális értékeket "köszönik meg" Kuncze Gábornak.

A Népszava cikke szerint a politikust leárulózó plakátakció akkora felháborodást váltott ki Kuncze támogatói körében, hogy összefogtak egy ellenplakát megjelentetéséért.

Az index.hu internetes portál hétfőn azt írta: egy hivatalosan még be nem jegyzett cég, a Mártíriusz Ingatlanforgalmazó és Hirdető Kft. gyártatta le és ragasztatta ki a mintegy 120 Kuncze Gábort lejárató óriásplakátot. Az index szerint a Mártiriusz Kft. olyan ürömi címre van bejegyezve, amely egy másik társaságnak is székhelye. "Mindkét társaság ügyvezetője Szombathelyi Gyula ügyvéd, aki korábban a Magyar Nemzetben publikált írásokat, többek között az SZDSZ-szel kapcsolatban" - olvasható a cikkben.

Szombathelyi Gyula a lap megkeresésére tagadta, hogy politikai szervezet finanszírozta volna a hirdetéseket, és azt állította, néhány üzlettársával közösen fizették a számlát. Kitért arra is, hogy az időzítés Kuncze Gábor távozásának szólt, a plakátokkal nem akarták befolyásolni az elnökválasztás kimenetelét.

Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője kedden azt mondta az internetes portálnak: az SZDSZ-nek nincs köze a Kuncze Gábor munkáját méltató plakátokhoz. A leköszönt pártelnöknek viszont van akkora rajongói klubja, hogy támogasson és kivitelezzen egy ilyen ellenlépést - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását