2024. május 2. - Zsigmond

Elsüllyedt a Sea Diamond: Két turista eltűnt, az olaj szivárog

Két francia turista valószínűleg életét vesztette és olajszennyezés is fenyeget, miután elsüllyedt pénteken egy görög hajó az Égei-tengerben, Szantorini szigete közelében. A görög parti őrség csaknem mindenkit - 1153 embert - kimentett a zátonyra futott,
2007. április 6. péntek 15:27 - Hírextra
Ők az egyik alsó fedélzet alatti kabinjukban tartózkodtak, ott lepte meg őket a betörő víz, és valószínű, hogy megfulladtak. Becslések szerint hozzávetőleg 350 köbméter olaj lehet az elsüllyedt hajó üzemanyagtartályaiban, ezt sürgősen ki kell szivattyúzni, hogy el lehessen kerülni a környezetszennyeződést - mondta a sziget polgármestere.


A Louis Cruise Line cég tulajdonában lévő, Görögországban bejegyzett, 22 412 tonnás Sea Diamondnak alig néhány percnyi útja lett volna már csak hátra csütörtökön a turisták által kedvelt festői sziget partjainál való kikötésig, amikor zátonyra futott; a vízi jármű előbb megdőlt, majd péntekre virradóra elsüllyedt.

A Louis Cruise Line közlése szerint 730 amerikai turista, 120 francia és 115 spanyol utazott hajón. Ausztrálok és britek is voltak a fedélzeten, német állampolgárok azonban a korábbi jelentésekkel ellentétben nem, ezt jelezte legalábbis Németország athéni nagykövetségének szóvivője.

350 hajótörött már péntek délelőtt megérkezett Pireuszba egy másik hajó fedélzetén. A többi utas Pireuszba érkezése péntek délutánra várható. Hetven utas nem volt hajlandó a történtek után újra hajóra szállni, őket repülővel viszik el Szantoriniről - jelentette a görög rádió.

A Sea Diamond 200 méter mélyre süllyedt a tengerben. Elsüllyedése nyomán olajszennyezés fenyegeti a tenger vizét. Két olyan különleges hajót várnak Szantorinire, amelyek a vízen lebegő olajszőnyegek "felgöngyölítésére" szolgáló berendezésekkel vannak ellátva - jelentette a görög állami televízió.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását