2024. április 26. - Ervin

Az ukrán események hátráltatják az EU-s közeledés esélyét

Aggodalmának adott hangot az Európai Unió az ukrajnai belpolitikai helyzet miatt - az EU álláspontját a német elnökség fogalmazta meg kedden Berlinben nyilvánosságra hozott közleményében.
2007. április 3. kedd 20:20 - Hírextra
Az unió érdemben nem foglalt állást a szemben álló felek - Viktor Juscsenko elnök és Viktor Janukovics kormányfő - egyike mellett sem, ugyanakkor hangsúlyozta azt az óhaját, hogy a belpolitikai viszályt az alkotmány alapján, illetve demokratikus eszközökkel rendezzék. Mindehhez pedig valamennyi érintett fél részéről mérsékletre, illetve kompromisszumkészségre van szükség - hangsúlyozta a közlemény.

A Nyugat-barátnak tartott Juscsenko elnök hétfő este a parlament feloszlatása mellett döntött, amit a törvényhozás oroszbarát többsége - Janukovics kormányfővel az élen - elutasított.

Berlini megfigyelők szerint a Kijevben történtek jelentős mértékben visszavethetik Ukrajna európai uniós közeledését, amit a német elnökség amúgy is csak egyfajta szomszédsági politika keretei között hajlandó támogatni, hosszabb távon is elutasítva Ukrajna csatlakozását.

A múlt hét végén tartott brémai külügyminiszteri értekezleten - még a Kijevben történtek előtt - ezt az uniós álláspontot fogalmazták meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását