2024. május 18. - Erik, Alexandra

Fodor egyeztet és nem hagyja magára Kókát

Nem tehetjük meg, hogy magára hagyjuk a pártvezetést - írta Fodor Gábor szabad demokrata ügyvivő blogjának hétfői, az MTI-hez is eljuttatott bejegyzésében, amelyben beszámol arról is, hogy Kóka János pártelnökkel este kezdenek egyeztetni az együttműködésr
2007. április 2. hétfő 17:49 - Hírextra
Az SZDSZ küldöttgyűlése a két jelölt közül a gazdasági minisztert választotta a párt elnökévé szombaton. Fodor Gábor hangsúlyozta: az új pártelnökkel immár nem ellenfélként, hanem partnerként találkoznak, ugyanakkor nem számítanak arra, hogy rögtön elsőre megállapodnak mindenben. Véleménye szerint nagy kincs, hogy a valódi és kiélezett elnökjelölti verseny által az SZDSZ reflektorfényhez jutott.

"Az a dolgunk, hogy ezt kihasználva éreztessük támogatóinkkal és potenciális támogatóinkkal: a megújuló SZDSZ képes lesz integrálni azt a szellemi sokszínűséget, ami alapítása óta jellemzi" - írta a politikus.

Fodor Gábor ugyanitt nyilvánosságra hozta támogatóinak írt levelét: "Nem tehetjük meg, hogy magára hagyjuk a vezetést, hogy kivonulunk. Nem, ott kell lennünk a helyi tisztújításokon, az SZDSZ különböző fórumain, és értékeinket képviselve erősítenünk kell a magyar liberálisok képviseletét az SZDSZ-en belül" - írta a levélben.

A politikus kifejtette, hogy az SZDSZ most sok tekintetben komoly lehetőségek előtt áll; a tisztújításon elért nagyon szoros eredmények megmutatták: mostantól nem folytatható párton belül a kiszorítás politikája, csak a különböző áramlatok, és azok képviselőinek integrálása vezetheti sikerre az SZDSZ-t, és ennek a személyekben és a politikai tartalomban is meg kell nyilvánulnia. "Azt gondolom, amennyiben János ebben partner lesz, akkor bebizonyítjuk, hogy képesek vagyunk liberális középpártként megerősödni" - áll Fodor Gábor levelében.

Kitért arra is, hogy szerinte a liberálisok jövőbeli sikereit megalapozhatják a különböző stábok által kidolgozott politikai és szakmai programok, szervezetfejlesztési, pártépítési elképzelések, amelyek mind az SZDSZ megújulását, felfrissülését, megerősödését szolgálhatják. Fodor Gábor megköszönte a támogatást azoknak, akik rá szavaztak, és azoknak is köszöntet mondott, akik a megválasztott elnököt támogatták, hiszen ők is meggyőződésből álltak Kóka János mögé, mert tőle várják az SZDSZ megerősítését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását