2024. május 27. - Hella

Csak kisebb fennakadások Ferihegyen

A Légiközlekedési Dolgozók Független Szakszervezete (LDFSZ) pénteken 18 órától szombaton 18 óráig hirdette meg a földi kiszolgálást végző Celebi GH Kft-nél a munkabeszüntetést, miután a béregyeztetések eredménytelenül zárultak.
2007. március 31. szombat 09:38 - Hírextra
Limburger Loránd elmondta, hogy a menedzsment két hét türelmi időt kért a szakszervezettől, amibe azonban az LDFSZ nem egyezett bele. Ismertetése szerint a péntek esti repülőgép-forgalomban járattörlésekre nem került sor, egyes járatok azonban 10-20 perces késéssel közlekedtek. Hozzátette: bár még nem tudják, hogy szombaton hány munkavállaló csatlakozik a munkabeszüntetéshez, reményeik szerint járattörlésre nem kerül sor, de késéssel az utasoknak számolni kell.

A munkabeszüntetéshez csatlakozó munkavállalók helyett a menedzsment állt be dolgozni, de vannak olyan részlegek Limburger Loránd ismertetése szerint, amelyek nem csatlakoztak a sztrájkhoz, például a takarítók.

Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője elmondta: a munkabeszüntetés pénteken 14 induló és 13 érkező, szombaton pedig 26 induló és 21 érkező járatot érint. Ide tartoznak a British Airways, a Lufthansa, a Swis, az easyJet, a Germanwings, a Travelservice, a Vizzair és a Jet 2 járatai. A Malév járatai menetrend szerint közlekednek, mivel a Malév gépeinek földi kiszolgálását nem a Celebi, hanem a Maléc GH végzi.

A béregyeztetéseken a Celebi menedzsmentje rugalmasabb munkarend mellett 12 százalékos béremelést ajánlott a szakszervezetek kezdetben 18-20, majd 15 százalékra mérsékelt bérkövetelésével szemben. Változatlan munkarend mellett pedig 1 plusz 2 százalékos, teljesítménytől is függő béremelést javasoltak.

A szakszervezet szombaton 11 és 18 óra között az üzemanyag-kiszolgáló Rük Kft.-nél is sztrájkot hirdetett ugyancsak bérmegállapodás hiányában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását