2024. június 14. - Vazul

Navracsics: kirekesztő, fenyegető hatalom uralja az országot

Ma és 19 évvel ezelőtt a hatalom ugyanazt a nyelvet használja, a fenyegetés és a kirekesztés nyelvét - jelentette ki Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője a párt megalapításának 19. évfordulója alkalmából tartott konferencián, pénteken Budapesten.
2007. március 30. péntek 17:12 - Hírextra
Navracsics Tibor egy 1988-as Magyar Hírlap cikket és egy mostani Népszabadság írást idézve azt mondta: ma és 19 évvel ezelőtt a hatalom ugyanazt a hatalmi nyelvet használja, kirekeszt és fenyeget a parlamentben, az utcán, szavakban és tettekben. Hozzátette: a hatalom ma nem-demokratának és antiszemitának minősíti a Fideszt, és azt mondja, hogy ha "merik firtatni" a Gazprom érdekeit, azzal a magyar nemzetnek tesznek rosszat.

Úgy vélte: el kell gondolkodni azon, hogy 2007-ben valójában hányat írunk, 1867-et, 1947-et vagy 1987-et. Hangsúlyozta: béke csak akkor van, ha igazság van és nem hazugság.

A konferenciát a Polgári Magyarországért Alapítvány szervezte, Fidesz 19. születésnapja alkalmából, illetve a Fidesz "előzményeként" számon tartott szakkollégiumi mozgalom 1985. évi szarvasi nyári tábora emlékére.

A konferencián felszólalók a szarvasi szakkollégiumi találkozó tematikáját követve a határon túli magyarságról, a szegénységről, a környezetvédelemről, a modernizációról valamint a jog-autonómia-kisebbség témájáról szóltak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását