2024. május 8. - Mihály

Irán nem állítja le nukleáris tevékenységét

Irán részlegesen felfüggesztette együttműködését a Nemzetközi Atomenergia-ügynökséggel, miután az ENSZ Biztonsági Tanácsa újabb szankciókat határozott el Teherán ellen. Közben Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök honlapján megjelent nyilatkozatában világossá t
2007. március 26. hétfő 08:37 - Hírextra

"Irán egy másodpercre sem fogja leállítani békés célú és jogszerű nukleáris irányvonalát egy ilyen illegális határozat miatt" - írta az államfő az előző nap egyhangúlag elfogadott BT-határozatra utalva.

Ahmadinezsád elnök a honlapján (www.president.ir) előrebocsátotta azt is, "az iráni nemzet nemzetközi kapcsolatai alakításakor nem fogja elfelejteni, kik támogatták és kik ellenezték" a határozatot, de nem fejtette ki, pontosan mit ért ez alatt.

Manusehr Mottaki iráni külügyminiszter még szombaton (közép-európai idő szerint vasárnapra virradóan), röviddel a szankciós határozat elfogadása után közölte: Iránt "nyomásgyakorlás és fenyegetés" útján sem lehet békés atomprogramjának feladására kényszeríteni.

A külügyminiszter világossá tette, hogy Irán hallani sem akar az urándúsítás felfüggesztéséről. 
 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását