2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Szilvásy azonnal adjon magyarázatot

Szilvásy Görgynek mielőbb magyarázatot kell adnia arra, hogy miért félemlíti meg, illetve zaklatja a titkosszolgálat az újságírókat - közölte vasárnapi sajtótájékoztatóján Demeter Ervin, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes tagja.
2007. március 25. vasárnap 11:52 - Hírextra
Demeter Ervin szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal munkatársai a kancelláriaminiszter kezdeményezésére keresték meg azt az újságírót, aki kollégájával Szilvásy lesencefalui építkezésén járt két hónapja. A hivatalnak azonban nem feladata elfedni a "kényes ügyeket" - fogalmazott a fideszes politikus, aki korábban a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító miniszterként tevékenykedett.
Demeter Ervin szerint Szilvásy Gyurcsány Ferenc jobbkeze, aki arra használja a Nemzetbiztonsági Hivatalt, hogy elhalgattassa azokat, aki a hatalommal szemben kritikus hangot ütnek meg. Az eljárást minősíti az is,hogy a titkosszolgálat csak a lesencefalui látogatás után két hónappal kereste meg a Magyar Nemzet újságíróját, ha érdemi ügyről lett volna szó, azonnal cselekedtek volna - tette hozzá. A politikus szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója is asszisztált ehhez, Galambos Lajost "egy szolgálati lakással vásárolták meg", állította.

A Magyar Nemzet szombaton számolt be arról, hogy a lap újságírójánál az NBH munkatársai kopogtattak csütörtökön és arról kérdezték, hogy ő és társa mit keresett a Veszprém megyei zsákfaluban. A cikkben szerepel: az NBH azt állította, hogy csak bűnmegelőzési szándékból keresték meg a lap munkatársát, akinek azt mondták, hogy csak azért érdeklődnek, mert több furcsa eset, betörés és bűncselekmény történt Lesencefalu környékén.

Felesleges "túl nagy feneket keríteni a dolognak", rutineljárás volt az a látogatás, amit a Nemzetbiztonsági Hivatal munkatársai tettek a Magyar Nemzet újságírójánál -reagált a Kormányszóvivői Iroda Demeter Ervin, fideszes képviselő vasárnapi sajtótájékoztatójára.

"Lehet pártpolitikai ügyet építeni a kérdésből, de felesleges" -reagált a kormányszóvivői iroda. Szerintük mindenki csak a dolgát végezte: a Nemzetbiztonsági Hivatal munkatársai is, amikor ellenőriztek és a Magyar Nemzet újságírói is, amikor megírták a cikket, ezzel lezártnak tekintik az ügyet.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását