2024. április 28. - Valéria

500 milliárdról dönthet a Kutatási és Technológiai Innovációs Tanács

A tudás felé fordul a világ, ettől függ a magyar gazdaság sikere is - mondta Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter pénteken, amikor átadta az újjáalakult Kutatási és Technológiai Innovációs Tanács megbízóleveleit. Az új testület 500 milliárd forin
2007. március 23. péntek 16:09 - Hírextra
A tanács hatásköre túlterjed a közvetlen döntési körébe tartozó Kutatási és Technológiai Innovációs Alapon. Az alap és a gazdaságfejlesztési operatív program uniós forrásainak összehangolása 2007-2013 között évi 60-80 milliárd forint felhasználását teszi lehetővé, amit a sikeresen pályázók elnyerhetnek. A testület feladatai közé tartozik az állami kutatási-fejlesztési-innovációs politika stratégiai szintű, egységes kezelése.

A tanácsban hat minisztérium képviselteti magát, többen közülük államtitkári szinten. Tagjai a Magyar Tudományos Akadémia, Budapesti Műszaki Egyetem (BME) és a Magyar Innovációs Szövetség kijelölt képviselői. Emellett a szakma meghatározó szövetségeinek, kamaráinak javaslata alapján bekerültek az újjáalakult testületbe a Magyar Biotechnológiai Szövetség, Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége, Informatikai Vállalkozások Szövetsége, Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, Amerikai Kereskedelmi Kamara, Magyar Szabadalmi Hivatal, illetve a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara képviselői.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását