2024. május 16. - Mózes, Botond

Már nem kell sokat várni a vezérre

A súlyos műtét után lábadozó Fidel Castro kubai elnök részt vesz a döntéshozói folyamatokban, és rövidesen visszatér az állam élére - közölte helyi idő szerint kedden Yardira García, az alapvető iparágak minisztere.
2007. március 21. szerda 08:10 - Hírextra
"Valamennyien azt várjuk, hogy rövidesen aktívabb módon lesz velünk... Parancsnokunk állapota javul és egyre inkább részt vesz az ország számára fontos döntések meghozatalában. Mindenre odafigyel" - mondta a miniszter asszony sajtótájékoztatóján. Castro, aki augusztusban lesz 81 éves, tavaly július 27-én átmenetileg az öccsére, Raúl Castróra bízta a kormányzást, miután bélműtétet hajtottak végre rajta. Egy január 30-i videofelvétel szerint az államfő jó fizikai állapotban van.

Evo Morales bolíviai elnök helyi lapok szerint vasárnap közölte: Fidel Castro április 28-án Havannában megjelenik a nyilvánosság előtt egy regionális gazdasági tanácskozás alkalmával.

Kedden Havannában szóváltásba keveredtek a politikai foglyok feleségei és a Castro-rendszer támogatói. A Nők Fehérben nevű ellenzéki mozgalom képviselői "Szabadságot!" jelszóval vonultak fel, mire a kormány támogatói "Sokáig éljen Fidel" kiáltásokkal válaszoltak. Sérülésekről vagy őrizetbe vételekről nem érkeztek hírek.

A Nők Fehérben képviselői szombat óta mindennap tüntetnek arra emlékezve, hogy 2003. március 18-tól három napon át a hatalom 75 ellenzékit vett őrizetbe, akiket súlyos börtönbüntetésre ítéltek a kormány megdöntésére irányuló kísérlet vádjával. Tizenhatot közülük azóta egészségügyi okokból szabadlábra helyeztek, ötvenkilencen továbbra is rács mögött vannak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását