2024. május 2. - Zsigmond

Most megmondták

Egyetlen állásfoglalásban rögzítette az Országos Választási Bizottság (OVB) a kampánycsenddel kapcsolatos eddigi döntéseket hétfő esti ülésén.
2007. március 20. kedd 08:40 - Hírextra
 
A 12 pontban rögzített, a korábbi döntéseket is egységesítő hétfői állásfoglalásban a többi között az áll: a kampánycsend megsértésének minősül, ha ennek idején bárki politikai gyűlést, tüntetést szervez, vagy abban részt vesz.

Az OVB több pontban is kitér az elektronikus, tehát az internet vagy mobiltelefon útján továbbított tájékoztatásra. Az állásfoglalás szerint például az állampolgárok, mint magánszemélyek nem sértik meg a kampánycsendet egymás közötti levelezésükben, függetlenül azok tartalmától. Ugyanígy nem tiltható meg az sem, ha a választópolgárok számára, előzetes "önkéntes" megrendelés alapján valaki tájékoztatást küld.

Ezzel szemben már kampánycsendsértésnek minősül, ha a választópolgárok részére, külön kérésük nélkül a választáson való részvételre buzdító SMS-t, e-mailt, vagy "automatizált hívásmódú" üzeneteket küldenek. Az új állásfoglalás elérhető a www.valasztas.hu világhálós oldalon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását