2024. május 20. - Bernát, Felícia

Parlamenti haddelhadd

A kormány megbuktatását célzó ellenzéki politika megbukott - jelentette ki a miniszterelnök napirend előtt a parlamentben hétfőn. Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: Magyarország többsége tiszteletben tartja az alkotmányt, nem ad támogatást az ilyen "kalandorp
2007. március 19. hétfő 14:29 - Hírextra

A kormányfő kijelentette, hogy az érvényes és eredményes népszavazás végeredményét a kormány magára nézve kötelezőnek ismeri el. Gyurcsány Ferenc szerint méltatlan és Magyarországot megszégyeníti, ha a legnagyobb ellenzéki párt elnöke március 15-én a kormány elkergetéséről beszél.

Nem kellene foglalkozni Orbán Viktorral - reagált Kuncze Gábor (SZDSZ) a kormányfő napirend előtti felszólalására. Lendvai Ildikó (MSZP) szerint március 15-én a többség az ünnepre szavazott, míg Dávid Ibolya (MDF) azt mondta: a miniszterelnöknek nem kellene összemosnia az ellenzéki pártokat.

Kuncze Gábor szerint amit a Fidesz elnöke csinál, nem szól másról, mint arról "az eszement sértettségről", hogy elvesztett két választást, ezért mindent elkövet annak érdekében, hogy parlamenten kívüli eszközökkel kikényszerítse a kormány megbuktatását.

Lendvai Ildikó azt a kérdést tette fel: biztos-e, hogy fenntartható még az "egy a tábor" jelszava, amely azt fejezte ki, egy táborba tartozik mindenki, aki a kormány távozását akarja.

Dávid Ibolya szerint a parlamenti ellenzék nem egységes, van egy anarchista magatartású és van egy európai értelemben vett, cselekvő ellenzék.

Ha a miniszterelnök párbeszédet akar, ne támadja a másikat, ne rágalmazza az ellenzéket és annak vezetőjét - ezekkel a gondolatokkal reagált Navracsics Tibor, a Fidesz és Semjén Zsolt, a KDNP frakcióvezetője Gyurcsány Ferenc hétfői napirend előtti felszólalására a parlamentben. Navracsics Tibor leszögezte: a Fidesz nem folytat kettős beszédet. Semjén Zsolt felszólalásában úgy fogalmazott, hogy a kormány háborút visel saját nemzete ellen, de a népszavazással a népnek meglesz a lehetősége arra, hogy beírja az elégtelent a kabinet ellenőrzőjébe.

Navracsics Tibor hangsúlyozta: nem igaz a kormányfő állítása, hogy a Fidesz kettős beszédet használna, és hogy nem határolódott el a március 15-i tojásdobálástól. Az árpádsávos zászló kapcsán a politikus leszögezte: azzal március 15-én mint történelmi zászlóval maga a minisztelnök " kétszer is érintkezett". Navracsics leszögezte, hogy az árpádsávos zászló történelmi jelkép.

A frakcióvezető végül felolvasta a Batthyány-család örökeseinek Gyurcsány Ferenctől elhatárolódó közleményét. Ebben például az örökösök visszautasítják, hogy Gyurcsány párhozamot von a maga és az általa vezetett kormány, illetve a kivégzett miniszterelnök munkássága között. Mint írják: gróf Batthyány Lajos " soha nem kurvázta le hazáját és nyűvesnek sem nevezte".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását