2024. május 2. - Zsigmond

Fidesz: Gyurcsány hozza nyilvánosságra az orosz enegiaügyi megállapodás részleteit

A Fidesz felszólítja a miniszterelnököt, hogy hozza nyilvánosságra az orosz féllel létrejött energiaügyi megállapodásoknak a részleteit, valamint hogy térjen vissza az EU márciusban megerősített közös energiapolitikájához - mondta a parlament külügyi bizo
2007. március 18. vasárnap 16:30 - Hírextra
Ebben rögzíteni kívánják azt, hogy az EU közös energiapolitikájának, valamint a Nabucco-tervnek prioritást ad Magyarország. A parlament külügyi bizottságának elnöke a Párizsban megjelenő angol nyelvű lap, az International Herald Tribune keddi számában olvasható cikkre utalt, amely szerint a magyar kormányfő a Nabucco vezeték helyett az orosz tulajdonú Kék Áramlat gázvezeték magyarországi kiépítése mellett kötelezte el magát, s "ennek köszönhetően megszületett egy Mol-Gazprom megállapodás".

Mint Németh Zsolt mondta, e megállapodás részleteitől semmit nem lehet tudni, ez a parlament által átláthatatlan folyamat. A politikus szerint ez az eljárás sérti a jogállamiság alapvető követelményét. A Fidesz értékelése szerint "körvonalazódik egy Putyin-Gyurcsány paktum, az orosz és a magyar kormány közötti olyan politikai szövetség, amely mélyen ellentétes az EU érdekeivel, mélyen Európa-ellenes" - közölte.

Hozzátette: ha ez a megállapodás megvalósul, akkor a gázellátás területén Európát az oroszok túszává teszi Magyarország. Úgy vélte, ez a terv Magyarország egyoldalú energiafüggőségét Oroszországgal szemben "megpecsételi". "Az orosz érdekek ügynökének képe nagyon súlyosan árt Magyarország nemzetközi megítélésének is" - fogalmazott a politikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását