2024. június 1. - Tünde

A németeknél csökkennek az adók

Berlinben a kormány jóváhagyta azt a törvénytervezetet, amely a jövő évtől kezdve jelentősen csökkenti a cégek adóterheit. Míg eddig a vállalatokra 39 százalékos cégadó nehezedett, 2008 januárja után ez az adókulcs 30 százalék alatt lesz.
2007. március 15. csütörtök 20:46 - Hírextra
Németországban a vállalatoknak nyereségük után kell adózniuk, amit megtetéz a települések pénztárát gyarapító, az előbbinél jóval alacsonyabb ipari adó.

Míg eddig a kettő összege elérte a 39 százalékot, a kormány döntése alapján ez a jövő évtől kezdődően legfeljebb 30 százalék lehet. A terv megvalósítására még kormányra kerülése előtt, 2005 őszén tett ígéretet Angela Merkel.

A reform lényegében megfelel annak a törekvésnek, hogy a német ipar ne telepítse külföldre gyártási folyamatait. A terv megvalósításától a kormány újabb munkahelyek teremtését reméli.

A baloldali ellenzék viszont az amúgy is egyre nagyobb haszonnal dolgozó iparnak nyújtott újabb engedményt lát a cégadó csökkentésében és még szociáldemokrata képviselők is jelezték, hogy a parlamentben a törvény ellen fognak szavazni. A pénzügyminiszter a terv megvalósításával járó adóbevétel csökkenését az eddigi leírási lehetőségek korlátozásából fakadó újabb bevételekkel akarja kiegyensúlyozni, közölte az Inforádió.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását