2024. május 15. - Zsófia, Szonja

"Nem félünk, hanem forog a gyomrunk"

Franciaországhoz képest, ahol zsinagógákat és iskolákat gyújtanak fel, Magyarország mennyország, "de most kell valahol megállni" - mondta Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke a Nap-keltében.
2007. március 12. hétfő 08:38 - Hírextra
Nem félelmet, hanem gyomorforgást okoz, ami Magyarországon zajlik - tette hozzá Feldmájer Péter, aki erről annak kapcsán beszélt, hogy korábban azt ajánlotta zsidó származású honfitársainak, hogy maradjanak otthon a március 15-i nemzeti ünnepen. "Itt lenni nagy lelki terhet jelent. Ünnepeken még inkább, mert akkor az ember nyugodtan, örömben szeretne lenni. Az pedig egy igen nehéz ünneplési forma, hogyha állandón zsidóznak az utcán vagy nyilas zászlók erdejével találkozik az ünneplő" - fogalmazott a Mazsihisz elnöke, aki közölte: nem fizikai, hanem lelki bántalmazástól tartanak.

Feldmájer Péter szerint nem gyávaság, hanem egy jól megfontolt gondolat távol maradni a nemzeti ünnepi rendezvényektől. Aki bírja idegekkel, az menjen ki, mutassa meg, hogy nem fél, de ez már nem ünneplés - fűzte hozzá. Kérdésre válaszolva közölte: egyházi vezetőként részt vesz a március 15-i ünnepen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását