2024. április 30. - Katalin, Kitti

Chávez hazakergetné a politikai hulla Busht, a gringót

Miközben George Bush amerikai elnök dél-amerikai körútjának következő állomására, Uruguayba érkezett, a szomszédos Argentína fővárosában, Buenos Airesban pénteken Hugo Chávez venezuelai államfő politikai hullának és bolondnak nevezte az amerikai vezetőt.
2007. március 10. szombat 09:10 - Hírextra
Chávez egy nagygyűlés mintegy 35 ezres hallgatósága előtt azt hangoztatta, hogy Bush "lihegése a halott politikusok sóhaját idézik". Chávez szerint Bushból nem sokára már csak por marad.

A venezuelai államfő már megérkezése után Buenos Airesbe, azonnal kirohanást intézett az amerikai elnök ellen, miután leszállt a repülőgépről közölte: ha Bush most ott teremne a szeme előtt, azt mondaná neki "gringó, takarodj haza".

S még néhány "aranyköpés" a szabadszájú Cháveztől:

"Bush megérdemli a képmutatás aranyérmét: kicsit későn jutott eszébe Latin-Amerikával törődni"

"Most fedezi fel hogy szegénység van, ennyi év után, mely egészen pontosan az imperializmusnak köszönhető? Gringo go home, semmi keresnivalód sincs itt!"

"Az egyesülés volt az, amit a haza atyjai, Simon Bolivar és Jose de San Martín adtak az országnak. Aamit Washingtonból hoztak, az az imperialista uralom kihangsúlyozása, elnyomás, valamint a 19. és 20. század kormányainak kritizálása."

"Bush 600 milliárd dollárt költött csak fegyverekre. Ha szociális igazságszolgáltatást akar, hát vonja ki a csapatokat Irakból" - utalva Bush 75 milliárdos segélyprogramjára, melyről még megjegyezte: "összetekerheti és tudja hova dughatja"
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását