2024. május 20. - Bernát, Felícia

Botrányos diszkrimináció!

Botrányt váltott ki Törökországban, hogy a hadsereg vezérkara egy jelentésében osztályozta a vezető beosztású újságírókat a hadsereg iránti lojalitásuk szempontjából. A dokumentumban megindokolják, hogy miért fognak kitiltani egyes riportereket a sajtótáj
2007. március 8. csütörtök 18:58 - Hírextra
A török újságíró-szervezetek a sajtószabadság megsértéseként értékelték csütörtökön az esetet, amely ráadásul káros abból a szempontból is, hogy az ország európai uniós tagságra pályázik.

A hadseregben 18 tévéadó, 19 újság, öt sajtóügynökség és nyolc folyóirat újságíróiról belső használatra készített jelentést a csütörtöki lapok ismertették. A jelentés megmagyarázza, hogy miért fogják kitiltani a katonasággal szemben legkritikusabb újságírókat a hadsereg által szervezett eseményekről, mint ahogy tették már korábban is. A dokumentumban nem esik szó viszont arról, hogy a hadsereg eleve mindig elutasítja iszlámbarát sajtószervezetek akkreditációs kérelmét.

A hadsereg csütörtökön rövid közleményt adott ki arról, hogy "igazságügyi vizsgálatot" indít, de az nem derült ki, hogy ez egy belső vizsgálatot jelent, vagy a vezérkari jelentést ismertető lapok ellen irányul. A legjelentősebb török újságíró-szervezet, a TGS "a gondolat és a kifejezés szabadságának egy újabb akadályaként" értékelte a jelentést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását