2024. április 28. - Valéria

Az iráni atomprogramot belülről is fúrják

Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök és az iráni atomenergia-hivatal vezetője szerdán felemelte szavát a nukleáris programot bíráló belső ellenzék ellen.
2007. március 7. szerda 12:13 - Hírextra
Golamreza Agazadeh, az iráni atomenergia-hivatal vezetője kijelentette: "Iránnak jelenleg nagyszerű esélyei vannak a békés atomtechnológia kifejlesztésére, de vannak, akik megosztó politikát folytatnak a siker megakadályozása érdekében. Egyesek túl költségesnek tartják ezt a technológiát, és tartanak a háborútól." Agazadeh szerint azonban ezek a belső bírálatok kudarcra vannak ítélve, mert Iránban megvan a nemzeti akarat a békés nukleáris technológia megszerzésére.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) újabb szankciókkal fenyegeti Iránt, mert az nem volt hajlandó véget vetni urándúsító tevékenységének az előírt határidőre. Számos ország attól tart, hogy Teherán katonai célokra akarja felhasználni atomprogramját, a perzsa állam azonban következetesen tagadja ezt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását