2024. május 29. - Magdolna

Pokolgéprobbanás és tűzharc: kilenc halott

Kilenc amerikai halt meg egy nap alatt a lázadók ellen indított legújabb hadjáratban hétfőn, Bagdadtól északra. Az akcióban az Al-Kaida nemzetközi terrorszervezet 29 tagját elfogták, köztük az egyik legkeresettebb terrorista vezér két testvérét. Közben ke
2007. március 6. kedd 12:18 - Hírextra
Az iraki fővárostól 220 kilométerre északra, Baidzsi térségében elfogott terroristák között van Abu Omar Baghdadi, a szunnita lázadókat összefogó Iraki Iszlám Állam nevű árnyékszervezet vezetőjének két testvére.

A harcokban kilenc amerikai katona halt meg. Hatan akkor, amikor konvojuk mellett pokolgép robbant, a másik három tűzharcban vesztette életét.

A francia hírügynökség (AFP) összesítése alapján a 2003 márciusa óta tartó iraki háborúban 3179 amrikai katona halt meg.

Közben kedden is folytatódott az erőszakhullám. Bagdadban és környékén 18 ember halt meg különböző támadásokban. Az áldozatok között kilenc zarándok is van, akik Kerbalába, az iszlám egyik szent városába indultak volna vallási ünnepre.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását