2024. április 29. - Péter

Irán már készül a támadásra?

Légvédelmi gyakorlatot tartottak kedden Iránban az iszfaháni nukleáris létesítménynél, miközben egyre nagyobb nyomás nehezedik az országra ellentmondásos atomprogramja miatt.
2007. március 6. kedd 21:14 - Hírextra
Az iszfaháni kormányzó hivatalának tájékoztatása szerint a légvédelmi gyakorlatban részt vettek a mentők és a mentésre szakosodott szolgálatok is.

A Teherántól délre fekvő Iszfahánban működő atomipari létesítményben alakítják át a természetes uránércet gáz halmazállapotú urán-hexafluoriddá (UF6), amelyet az Iszfahántól északra eső Natanzban gázcentrifugákba töltenek (itt történik a tulajdonképpeni dúsítás). A folyamat eredményeként nyernek hasadóanyagot, nevezetesen 235-ös tömegszámú uránizotópot a 238-as tömegszámú uránból.

Az iráni védelmi gyakorlatot egy olyan időpontban tartottak, amikor a világsajtóban egyre több hír jelenik meg arról, hogy az amerikai kormányzat katonai akciót tervez Teherán ellen. Washington ugyanakkor azt bizonygatja, hogy az Egyesült Államok diplomáciai eszközökkel szándékozik rendezni az iráni nukleáris program kapcsán kirobbant vitát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását