2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Navracsics kikéri magának

A kormányfő szerint a Fidesz megnyilvánulásaival és el nem határolódásával segíti, hogy a radikális antiszemita eszmék elfogadottak legynenek Magyarországon. Az ellenzéki párt frakcióvezetője kikéri magának, hogy a miniszterelnök az antiszemitizmus pártol
2007. március 5. hétfő 14:35 - Hírextra
Hétfőn az Országgyűlésben Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője a The Times interjú miatt azt kérte a miniszterelnöktől "nézzen a szemébe és bólintson, ha antiszemitának ítéli őt", vagy mutasson rá a képviselőcsoporton belül, mely politikusokra gondolt, amikor a nyilatkozatot adta. Navracsics visszautasította Gyurcsány Ferenc "vádaskodásást" és méltatlannak is ítélte. Mint mondta: a Fidesz történelme során soha nem vállalt közösséget egyetlen diktatórikus rendszerrel sem. Utalt ugyanakkor arra, hogy az MSZP 2005-ös kongresszusán "kódoltan zsidóztak", Zuschlag János és Arató Gergely szocialista politikusok a Terror Háza előtt néhány éve antiszemita poénokat engedtek meg maguknak.

Válaszában a kormányfő azt mondta: a rajtakapott gyermek indulatai érthetőek, de oktalanok. Leginkább azt kérte számon, hogy a Fidesz nem határolódik és az árpád-sávos zászlókat lengetőktől. Szerinte a Fidesz soha nem utasította vissza azok támogatását a nyÍltan antiszemita kijelentéseket tévőktől és "nem mondja most sem a nyíltan zsidózó kisebbségnek, hogy nem kell a támogatásotok".
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását