2024. május 3. - Tímea, Irma

Észak-Korea bevállalja

Észak-Korea kész arra, hogy felszámolja atomlétesítményeit, és lehetővé tegye ellenőrök látogatását - jelentette ki Dél-Korea nukleáris főtárgyalója, miután New Yorkban találkozott észak-koreai kollégájával.
2007. március 4. vasárnap 17:12 - Hírextra
Csun Jung Vu, a dél-koreai küldöttség vezetője az észak-koreai atomprogram felszámolásáról folytatott hatoldalú tárgyalásokon, szombaton találkozott Kim Kje Gvan észak-koreai külügyminiszter-helyettessel, Phenjan nukleáris ügyekben illetékes főtárgyalójával. Csun a találkozó után úgy nyilatkozott: nem fér kétség ahhoz, hogy Észak-Korea kész az atomprogramja felszámolásáról kötött februári megállapodásban foglalt kezdeti lépések megtételére, és eleget kíván tenni további kötelezettségeinek is.

A február 13-án az Egyesült Államokkal, Kínával, Oroszországgal, Japánnal és Dél-Koreával kötött megállapodásban Észak-Korea vállalta, hogy 60 napon belül bezárja atomlétesítményeit, és engedélyezi, hogy azokat (nemzetközi) ellenőrök keressék fel. Phenjan ezért cserébe 50 ezer tonna fűtőolajat kap; az energiaínséggel küszködő távol-keleti ország további 950 ezer tonna olajat vagy hasonló értékű más segélyt kap majd, ha teljesen felszámolja atomfegyver-programját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását