2024. május 14. - Bonifác

Fodor szeretné, de Gyurcsány még nem döntött

Gyurcsány Ferenc még nem döntött arról, mond-e beszédet március 15-én; a döntés meghozatalakor a legfontosabb szempont, hogy ez a nap valóban ünnep maradjon - mondta a miniszterelnök sajtófőnöke.
2007. március 2. péntek 13:30 - Hírextra
 "A kormányfő változatlanul az önmérsékletet tartja a legfontosabb szempontnak. A döntést annak a felelősségnek a tudatában készül meghozni, amit elvárhatónak tart minden politikai erőtől" - közölte László Boglár. A miniszterelnök a Blikknek adott interjúban azt mondta: a Fidesz "az elmúlt másfél évtized legnagyobb politikai gyűlését kívánja megrendezni" és "mindezt meg kell fontolni a végső döntés meghozatalakor", ami az esetleges beszédet illeti.

Gyurcsány Ferenc február közepén a közszolgálati televíziónak adott interjúban azt mondta, elképzelhetőnek tartja, hogy március 15-én ne mondjon beszédet sem a miniszterelnök, sem vezető politikus, és a kormány visszafogottan ünnepelje az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulóját. Ezt követően mértékletességre kérte a parlamenti pártok vezetőit és a magyar politikai élet szereplőit, és több alkalommal szólt arról, hogy március 15-én az ország nyugalma a legfontosabb.

Fodor Gábor, az SZDSZ elnökjelöltje, liberális parlamenti képviselő hétfőn az Országgyűlésben napirend előtt arra kérte a miniszterelnököt, legyen ott ő is az utcán a március 15-i ünnepségeken, és mondjon beszédet is. Hangsúlyozta: demokrataként nem tarthatják normális állapotnak, hogy az emberek félnek az utcára kimenni az őszi események miatt, ezért a liberálisok "felemelt fejjel, büszkén, bátran az utcán is ünnepelni akarnak". Gyurcsány Ferencnek címezve azt mondta, "március 15-ét ne engedjük át másoknak, ne engedjük át a szélsőségeseknek és ne engedjük át azoknak, akik félelmet akarnak kelteni ebben az országban".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását