2024. május 2. - Zsigmond

Buszokat venne a Levegő Munkacsoport

Gyökeres változásokat követel a Levegő Munkacsoport Budapest tömegközlekedésében, mert szerintük válságban van a fővárosi közlekedés. Például buszokat kellene venni, hogy az emberek ne autózzanak.
2007. március 2. péntek 13:07 - Hírextra
--------------------------------------------------------------------------------
A zöldek felhívják a figyelmet arra, hogy folyamatosan emelkedik itthon a levegőszennyezéssel összefüggő megbetegedések száma. Az elmúlt huszonöt évben az asztmások száma tízszeresére, a tüdőrákosoké háromszorosára nőtt. Ez utóbbiban Magyarország világelső lett. Egy uniós adatra is hivatkoznak, mely szerint legalább 2000 ember hal meg idő előtt a levegőszennyezés miatt Budapesten.

Egy tanulmány megoldásokat ajánl a fővárosnak, ezt a Munkacsoport megbízásából készítette a Közlekedés Fővárosi Tervező Iroda Kft. Eszerint egyszeri beruházásként 66 milliárd forintot kell költeni 650 modern, részecskeszűrős autóbusz beszerzésére, 34 milliárdot pedig egyebek mellett infrastruktúra- és műszaki fejlesztésre. Javaslatiak között vannak még olyan kevésbé költséges megoldások, mint az újabb buszsávok kialakítása. A tanulmányban arra is kitérnek, hogy a költségeket ne a kormány vagy az önkormányzat állja, hanem az Európai Unió.

Ezektől a beruházásoktól azt remélik a zöldek, hogy 3 éven belül teljesen átalakulna Budapest közlekedése, és kevesebben betegednének meg a légszennyezés miatt.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását