2024. május 17. - Paszkál

Hétfőn döntenek a gumilövedékekről

Hétfőn derül ki, hogy az Országgyűlés tárgyalja-e jövő heti ülésén azt a fideszes módosító javaslatot, amely már március 15-én is megtiltaná a rendőröknek a gumilövedékek használatát.
2007. március 1. csütörtök 11:29 - Hírextra
A házbizottság csütörtöki ülésén kérte a Fidesz, hogy a házszabálytól való eltéréssel vegyék napirendre a parlamentben a javaslat tárgyalását. A két kormánypárt azonban csak a hétfői frakcióülésén alakítja ki álláspontját a kérdésről. Az MSZP korábban azt mondta a rendőrségi törvény módosításával kapcsolatban, hogy nyitottak az egyeztetésre, de ők egy átfogó módosítást szeretnének kidolgozni. Az SZDSZ-es Fodor Gábor pedig úgy nyilatkozott: szerinte nem kellene teljesen betiltani a gumilövedékek használatát, de pontosan kellene szabályozni, hogy mikor használhatják azokat a rendőrök.

Szili Katalin házelnök a házbizottság csütörtöki ülése után elmondta: jövő héten hétfőn és kedden ülésezik az Országgyűlés és két eseti bizottság létrehozásáról is tárgyalnak. Az egyik a kábítószer problémáról, a másik pedig fogyasztóvédelmi kérdésekkel foglalkozik a tervek szerint.
A képviselők emellett a többi között tárgyalnak még a Magyar Nemzeti Bankról (MNB) szóló törvény, valamint munkaügyi tárgyú törvények módosításáról is.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását