2024. május 19. - Ivó, Milán

Oszama életben van

Oszama bin Laden él és kapcsolatot tart az afganisztáni tálib felkelők vezéreivel - közölte egy brit televízióban egy tálib parancsnok. Dadullah molla elmondta: azóta, hogy amerikai vezetésű haderő 2001-ben Afganisztánban megdöntötte a tálibok rendszerét,
2007. március 1. csütörtök 11:45 - Hírextra
A molla úgy tudja, hogy az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat vezére, aki feltevések szerint az afgán határ közelében, Pakisztán északnyugati térségében bujkál, ritkán fogad környezetén kívüli embereket. A tálib parancsnok azt mondta: "jelenleg nagyon nehéz magával bin Ladennel találkozni, de tudjuk, hogy él".

"Csakis bajtársai látják őt; üzenetváltások útján osztjuk meg egymással terveinket" - számolt be róla a molla nyilatkozatában, amelyet szerdán közvetített a Channel 4 News brit televíziós állomás. Ha a terroristavezér meghalna, azt nehéz lenne eltitkolni - mutatott rá Dadullah molla, mert ebben az esetben a környezetéhez tartózok "tájékoztatnának bennünket".

Dadullah a tálibok kelet- és délkelet-afganisztáni műveleteit irányítja, és a tálibok vezérének, Omar mollának a bizalmasa. Az interjú hitelessége egyelőre nem nyert megerősítést, mert a Channel 4 nem közölte, hogy miként jutott a felvételhez. Dadullah molla elmondta még, hogy a tálib öngyilkos merénylők továbbra is készek az Afganisztánban állomásozó NATO-erőkre támadni. A NATO helyi parancsnokai arra számítanak, hogy a tálibok egy tavaszi offenzívát terveznek a szövetséges csapatok ellen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását