2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Infarktusnak hitték, műhibaper lett a vége

Egy hat centiméteres, öt évvel korábbi műtétből származó drótdarab döfte át egy férfi szívét Baranyában. A szentegáti traktorost szívinfarktus gyanújával vitték kórházba. A katéteres vizsgálat azonban egy fémdarabot mutatott ki a szívben. Műtét közben der
2007. február 27. kedd 23:44 - Hírextra

Molnár Csaba az első fájdalmak jelentkezésétől számított három órán át még szántott a traktorján tavaly novemberben. A mellkasi fájdalom elviselhetetlen lett, mire hazaért. Szívinfarktus gyanújával vitték kórházba.

A vizsgálatnál az derült ki, hogy valami fém van a férfi szívében, bár korábban nem lőtték vagy nem szúrták meg. Egy öt évvel korábbi műtéti heget viszont észrevettek a vállánál az orvosok. Molnár Csaba akkor mondta el, hogy még 2001-ben eltört a válla, és a csontokat fémekkel rögzítették. Azonnal műtőbe vitték, és felnyitották a mellkasát.

A szívburok megnyitása után a jobb kamrából egy dárdához hasonló élű, két centiméteres drót áll ki" - idézte fel a másfél órás, életmentő beavatkozást a férfit operáló Donauer Elemér, a Pécsi Szívcentrum főorvosa. Végül kiderült, hogy a fémdarab 6 centiméter hosszú, és az ereken keresztül vándorolt a vállától a szívéig. Az orvosok szerint fél órán múlt a férfi élete.

Molnár Csaba azóta második születésnapjaként ünnepli a műtét napját. Azt mondja, neki senki nem szólt arról, hogy egy drótot benne hagytak a vállában, ezért beperelte a szigetvári kórházat, ahol öt éve megoperálták.

A férfit operáló sebész már nem dolgozik a szigetvári kórházban. Az orvos a Független Hírügynökségnek azt mondta: a műtétnél a lépcsőzetes eltávolítás technikáját alkalmazta, és amikor hazaengedte a beteget, elmondta neki, hogy a vállában maradt egy fémdarab, amit fél éven belül ajánlott eltávolítani.

Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását