2024. május 16. - Mózes, Botond

Fogyasztóbarátabb bankpiac

Június végére készülhet el, és kerülhet a miniszterelnök elé a "forgatókönyv", amelynek megvalósításával a magyar lakossági bankpiac egyebek mellett olcsóbban, áttekinthetőbben tud majd működni - mondta Gaál Gyula miniszterelnöki megbízott.
2007. február 27. kedd 12:50 - Hírextra
Gaál Gyula, akit a lakossági pénzügyi szolgáltatásokat vizsgáló szakértői bizottság jelentéséből adódó kormányzati feladatok koordinálására neveztek ki hétfőn közölte: a tervek szerint a "forgatókönyv" megvalósítása elősegíti azt is, hogy a lakossági bankpiac "fogyasztóbarátabb" módon működjön. A miniszterelnöki megbízott tárgyalásokat kezdeményez a bizottság tagjaival, hogy az általuk készített "ajánlásokat" megvitassák és megbeszéléseket tervez a meghatározó pénzintézetek képviselőivel is.

"Célom, hogy elsősorban önszabályozással oldódjon meg a felmerülő kérdések jelentős része, és másodsorban állami jogszabály alkotással" - fogalmazott Gaál Gyula. A kormányszóvivői iroda hétfői tájékoztatása szerint Gaál Gyula feladata elsősorban az lesz, hogy a szakértői bizottság által meghatározott javaslatokat egyeztesse a közvetlenül érintett szervezetek képviselőivel. A megbízott emellett intézkedési terveket készít, illetve készíttet majd a határidők és a teendők pontos megjelölésével, valamint az érintett szervezetek képviselőivel együttműködve szakmai konferenciát készít elő a szakértői bizottság javaslatainak megvitatására.

A miniszterelnöki megbízott munkájáról legalább havonta tájékoztatást ad a kormányfőnek. A kormány tavaly szeptemberben kért fel független szakértőket arra, hogy készítsenek elemzést a lakossági pénzügyi szolgáltatások piacáról, és tegyenek javaslatokat a feltárt problémák megoldására.

A szakértői bizottság a jelentését idén januárban készítette el. A miniszterelnöki megbízott munkáját külön díjazás nélkül látja el. Gaál Gyula 2006. október 31-ig a MÁV Rt. elnök-vezérigazgatója volt, előtte a gazdasági és közlekedési tárca államtitkári posztját töltötte be. 2007. január 10. óta az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. igazgatósági tagja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását