2024. május 2. - Zsigmond

Új komplex rehabilitációs intézményt mutattak be Budapesten

Halmozottan hátrányos helyzetű emberek számára tervezett új komplex rehabilitációs intézményt mutattak be csütörtökön Budapesten, a MÁI-ban. A Holnap Háza szeptembertől 250 embernek nyújt segítséget.
2007. február 22. csütörtök 16:28 - Hírextra
A több szintes, 1053 négyzetméter alapterületű új épület, amely a MÁI-hoz tartozik majd, legfőbb különlegessége, hogy nappali rehabilitációs képzéseket biztosít rászorultaknak, többnyire a fővárosból és vonzáskörzetéből érkező mozgássérülteknek és értelmi fogyatékosoknak - mutatott rá. Az EU támogatásával véglegesen a nyárra elkészülő intézmény 250 embernek nyújt majd segítséget mozgásterápiai, mentálhigiénés, képzési-oktatási, szociális és foglalkoztatási szolgáltatásokkal - mondta Andor Csaba.

"A Holnap Háza a komplex rehabilitációs módszer első intézményesült megvalósulása lesz az országban. Eddig még nem létezett olyan szociális szolgáltató intézmény, amely a fogyatékos emberek munkaerőpiacra történő visszatérését rendszerszerűen, az egyén képességeinek és igényeinek megfelelően végezte volna" - mondta a sajtótájékoztatóval egybekötött épületbejáráson Andor Csaba, a program kidolgozója.

A komplex rehabilitáció módszertanát a Mozgássérültek Állami Intézetében kidolgozó Addetur Alapítvány csütörtökön szakmai konferenciát is szervezett a helyszínen. Előadást tartott Rauh Edit, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium esélyegyenlőségi szakállamtitkára, valamint Dankó Virág II. kerületi alpolgármester is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását