2024. április 26. - Ervin

Bankkártyás rabló

Ismeretlen személy - PIN kód birtokában - 100.000 Ft-ot emelt le a sértett bankszámlájáról. Az egyik pénzfelvevő automata kamerája rögzítette az látható elkövetőt.
2007. február 22. csütörtök 14:09 - Hírextra
2006. december 20-án 17.10 – 17.30 közötti időben egy 53 éves debreceni nő autóbusszal kívánt Hajdúszoboszlóra utazni. Utazása előtt – debreceni autóbusz-állomáson várakozott, körülötte nagy tömegben. Felszállást követően észlelte, hogy válltáskájából eltulajdonították pénztárcáját, melyben benne voltak személyes iratai, készpénze, valamint bankkártyája ( mellette PIN-kóddal ).

Az ismeretlen személy 17 óra 35 perckor a Piac utca 51. szám alatt található ATM-automatánál próbálkozott az eltulajdonított bankkártyával, ahol a PIN kód birtokában 100. 000 Ft-ot emelt le a sértett bankszámlájáról. Az ismeretlen férfi - a pénzhez jutástól fellelkesedve – még egy másik automatánál is igyekezett pénzhez jutni – sikertelenül. Az egyik pénzfelvevő automata kamerája rögzítette az alábbi képen látható elkövetőt.

A Rendőrség nem győzi elégszer felhívni a lakosság figyelmét - a hasonló jelleggel elkövetett bűncselekményekről adott hírek során -, hogy PIN-kódjukat ne tartsák a bankkártyájuk mellett, mert így tiszta utat biztosítanak illetéktelen személyek részére a bankszámlájukon tárolt pénzükhöz történő hozzáféréséhez.

A PIN-kód biztonsági célokat szolgál, igyekezzenek megjegyezni, vagy a bankkártyától jól elkülönített helyen tárolni e négy számot, így ha mégis önök lennének a kiszemeltjei a zsebtolvajoknak, az akkor megszerzett értékeken túl további megkárosításukat tudják így megelőzni!

Kérjük, hogy aki a fenti– az ATM automata biztonsági kamerája által rögzített - képen látható ismeretlen személy kilétével, hollétével kapcsolatban bármilyen érdemleges információval rendelkezik értesítse a Debreceni Rendőrkapitányságot!

Jelentkezni lehet személyesen a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán ( Debrecen, Budai Ézsaiás u. 4. szám „A” épület II/2. sz. hivatali helyiségében ) illetve telefonon az 52/516-400/22-54. sz. melléken.

Forrás: Debreceni Rk.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását