2024. május 16. - Mózes, Botond

Véglegesíthető a Malév eladásáról szóló szerződés

Miután az érdekképviseletekkel lezárultak az egyeztetések, véglegesíthető a Malév privatizációs szerződése, annak ellenére, hogy az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. nem vette figyelembe a szakszervezetek igényeit.
2007. február 20. kedd 21:29 - Hírextra
A Malév hat szakszervezete közül ötöt tömörítő Magyar Polgári Légiszállítási Szövetség (MAPLÉSZ) hétfőn éjjel jelentette be, hogy eredménytelenül zárultak munkavállalói tárgyalások a privatizációs szerződés munkavállalókat érintő kérdéseiről. Ez a jogszabályok szerint nem jelent akadályt a tranzakció lezárása előtt, mert a törvény egyeztetést és nem egyetértést ír elő.

Oravecz Péter, a privatizációs szervezet kommunikációs igazgatója az MTI kérdésére kedden megerősítette: az ÁPV a szerződés aláírásáig nem ad tájékoztatást, azt követően viszont ismerteti a privatizációs folyamat részleteit.

Az ÁPV február 8-án, amikor az igazgatóság a Borisz Abramovics orosz üzletember érdekeltségébe tartozó AirBridge Zrt.-t nyilvánította a privatizációs eljárás nyertesének, azt közölte: a részvény adás-vételi szerződés véglegesítése és aláírása csak a Malév Zrt. érdekképviseleteivel történt egyeztetést követően történik meg.

Az MTI úgy tudja, hogy a szerződés végleges szövegét még a privatizációs szervezet igazgatóságának jóvá kell hagynia.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását