2024. április 19. - Emma

Tömeges madárpusztulás: háromezer elpusztult szárcsát találtak

Tömeges madárpusztulást észleltek Oroszország déli, Krasznodari területén, ahol az idei év elején ismét felbukkant a madárinfluenza.
2007. február 19. hétfő 15:25 - Hírextra
Az orosz hatóságok szerint február 16. óta az Anapa üdülőváros melletti Blagovescsenszkaja település 10-15 kilométeres körzetében mintegy háromezer elpusztult szárcsát találtak. Más madarak elhullását nem észlelték. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a vízimadarak tömeges elhullását, az állattetemek laboratóriumi vizsgálata jelenleg is tart, az említett településen pedig megteszik a szükséges járványellenes intézkedéseket.

A Krasznodari terület három településén - Upornaja, Lenin és Borogyinszkoje - az elmúlt hetekben több tucat szárnyas hullott el. A krasznodari és szövetségi állategészségügyi hatóságok is megerősítették, hogy a madárinfluenza-vírus magas fertőzőképességű H5N1 altípusa okozta a pusztulást.

A H5N1-es vírusaltípus nemrégiben megjelent több Moszkva környéki háztáji gazdaságban is. A madárinfluenza-vírus H5N1-es altípusa által okozott járványban tavaly 716 ezer szárnyas pusztult el Oroszország déli térségeiben - Adigeföldön, Dagesztánban, Krasznodar és Sztavropol térségében. A szám magában foglalja az elhullott és az elővigyázatosságból levágott állatokat is. Ember nem esett áldozatul a fertőzésnek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását