2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Gyurcsány fél Tomcattől?

Megszigorították az újságírók számára Gyurcsány Ferenc nyilvános programjainak látogatását, miután kiderült, hogy egy fényképezőgéppel nyakában, sajtóigazolvány nélkül jutott be a Rendőrpalotába Tomcat, az ismert blogger.
2007. február 15. csütörtök 12:55 - Kánya Andrea

A miniszterelnök sajtó számára nyilvános programjaira valamennyi szerkesztőség munkatársa ezentúl csak 3 hónapnál nem régebben kiállított szerkesztőségi megbízólevéllel vagy érvényes újságíró igazolvánnyal léphet be. Az intézkedésre azok után került sor, hogy Polgár Tamás, aki Tomcat néven publikál saját blogjában az interneten, minden nehézség nélkül jutott be a Teve utcai székházba a miniszterelnök sajtótájékoztatójára, melyet a Rendőrpalotát ért golyózápor után tartott.

Tomcat az újságírók közé vegyülve az épület tizedik emeletére is fellátogatott, s ott megtekintette a golyók helyét a falban. A sajtótájékoztatón még kérdést is intézett a miniszterelnökhöz: megkérdezte tőle, hogy saját magát nem tartja-e felelősnek a történtekkel kapcsolatban. Az ORFK szerint Tomcat a sajtósokhoz hasonlóan átesett a beléptetéskor szokásos ellenőrzésen, s szerintük nem jelentett kockázatot jelenléte.

Tomcatet telefonon értük el.

Hogyan jutott be a Teve utcába?

Egyszerűen besétáltam az ajtón. Ott várakoztak az újságírók, én is újságíróként mentem, csak én igazából blogger vagyok. Mikor beindult a tömeg, velük együtt mentem én is. Senki nem állított meg, senki nem kérdezett semmit. Egyébként később vettem észre, hogy a zsebemben van egy gázspray, de lehetett volna pisztoly is nálam. Érintés távolságra voltam Gyurcsánytól. Most meg ugye meg is van az eredmény: szigorították Gyurcsány őrzését, és nem kérdezhet tőle akárki.

Ön szerint ezen intézkedések után is bejut majd, ha akar? Változtat valamit a döntés?

Azon fog változtatni, hogy még jobban fogunk röhögni ezen a kormányon, akik már azt sem engedik meg, hogy kérdezzenek tőlük. Nem demokratikus kormány, amelyik ilyen feltételekhez köti hogy megszólítsák a felséges miniszterelnök urat. Ez egy vicc. (itt feltennénk a következő kérdést, de Tomcat hirtelen „Hát ez gyönyörű, a Keleti előtt egy cigány a Ladájával! Gyönyörű!” üvöltéssel félbeszakít)

Nem gondolja, hogy mégiscsak szükséges volt ilyen intézkedéseket hozni azok után, hogy lőttek a Rendőrpalotára?

Elrendelték a palota szigorú őrizetét, de ezt délutánra fel is oldották. Semmiféle szigorú rendszabály nincsen érvényben tudtommal. Ha ennyire nem veszik komolyan, valószínűleg valami nem stimmel ezzel az egésszel.

Akkor mi a javaslata?

Hagyják abba a bohóckodást és az ország hülyítését. Már a saját híveik sem hiszik el, hogy a Rendőrpalotába nem ők lőttek saját magukra. De ez ki is fog derülni. Nem lövöm le előre a poént, de már lehet tudni, ki lövöldözött. Én pontosan tudom, mi történt, de ezt még nem mondhatom el.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását